Španělská omáčka
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 253.1 mg
- Vláknina 4465.5 mg
- Vitamín A 4465.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemně nakrájené houby a cibuli podusíme na másle.
-
2
Zaprášíme moukou, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, okořeníme a povaříme.
-
3
Nakonec do omáčky přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať.