Italská omáčka z paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 292.8 mg
- Vláknina 105 mg
- Vitamín A 105 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semen a podélně nakrájíme na 4 řezy.
-
2
Na oleji a másle zpěníme jemně nasekaný česnek, přidáme papriky, osolíme a podusíme je na mírném ohni bez podlévání.
-
3
Potom přidáme rajčatový protlak. Nedusíme dlouho, papriky by ztratily svou pikantní chuť.
-
4
Omáčku podáváme k vařenému masu.