Zapečený pórek
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g Maso mleté - mix
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 37 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 97.7 mg
- Draslík 192.6 mg
- Vláknina 3549.5 mg
- Vitamín A 3549.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válce a slupky vysunutím oddělíme tak, aby vznikly duté komínky.
-
2
V misce promícháme mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl a pepř a směsí plníme připravené komínky z pórku.
-
3
Naplněné pórky vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.
-
4
Zapékací mísu vložíme do trouby a pórky pečeme na 190 stupňů Celsia zhruba 25 - 30 minut. Ke konci na pórky rozložíme plátky sýra a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.