Těstoviny s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 25 g Oříšky piniové
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 hrnek Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 66 mg
  • Vláknina 7008.3 mg
  • Vitamín A 7008.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme pesto. V mixéru najemno rozšleháme lístky bazalky, petrželku, strouhaný parmazán, piniové oříšky a rozčtvrcený česnek. Během mixování postupně přiléváme olej tak, aby vznikla jemná pasta. Dochutíme pepřem.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Přelijeme pestem, dochutíme, dozdobíme bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu