Omeleta se špenátem, olivami a fetou
Suroviny
- 225 g Rajčata
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 60 g Sýr Feta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 10 ks Vejce slepičí
- 3 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Olivy černé
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 494.8 mg
- Draslík 979.9 mg
- Vláknina 8767.8 mg
- Vitamín A 8767.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vejce s nasekaným oreganem, ochutíme solí a pepřem.
-
2
V hlubší pánvi na oleji krátce podusíme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a dusíme dokud nezměkne. Poté odstavíme, přidáme olivy, rozdrobený sýr a polosušená rajčata. Pánev vrátíme na plotýnku, přilijeme vejce a při nízké teplotě smažíme 10-15min. Téměř hotovou omeletu dopečeme cca 5min dozlatova pod rozehřátým grilem.
-
3
Papiky opékáme pod rozpáleným grilem, dokud slupka nezhnědne. Necháme vychladnout, oloupeme a ručním mixérem rozšleháme na pyré.
-
4
Omeletu podáváme zalitou rozmixovanými paprikami.