Sladké briošky s broskvemi na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 4 ks Broskve
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Briošky máslové
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 178 mg
  • Draslík 440.4 mg
  • Vláknina 7047.8 mg
  • Vitamín A 7047.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gril rozehřejeme na střední teplotu.

  • 2

    Broskve rozpůlíme a na grilovací plochu je rozložíme řeznou stranou dolů. Pokapeme je medem a trochou másla a grilujeme dozlatova cca 5-6min.

  • 3

    Mezitím smícháme vejce s cukrem, vínem, skořicí a citronovou šťávou a do vzniklé směsi namočíme briošky. Když nasáknou, rozpustíme v pánvi zbytek másla a briošky dokřupava po obou stranách osmažíme.

  • 4

    Na každou z nich položíme dvě půlky broskví, přelijeme šťávou, dozdobíme lžící zakysané smetany a podáváme.

Komentáře k receptu