Sladké briošky s broskvemi na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 41 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 178 mg
- Draslík 440.4 mg
- Vláknina 7047.8 mg
- Vitamín A 7047.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Gril rozehřejeme na střední teplotu.
-
2
Broskve rozpůlíme a na grilovací plochu je rozložíme řeznou stranou dolů. Pokapeme je medem a trochou másla a grilujeme dozlatova cca 5-6min.
-
3
Mezitím smícháme vejce s cukrem, vínem, skořicí a citronovou šťávou a do vzniklé směsi namočíme briošky. Když nasáknou, rozpustíme v pánvi zbytek másla a briošky dokřupava po obou stranách osmažíme.
-
4
Na každou z nich položíme dvě půlky broskví, přelijeme šťávou, dozdobíme lžící zakysané smetany a podáváme.