Hrstková polévka
Suroviny
- 50 g Čočka jedlá
- 50 g Hrách loupaný
- 50 g Ječné kroupy
- 50 g Fazole bílé
- 50 g Zelenina kořenová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 1 ks Majoránka
- 1 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 3 g
- Sodík 96921 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 685.3 mg
- Vláknina 27288 mg
- Vitamín A 27288 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Luštěniny s kroupami vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme strouhanou zeleninu, rozmačkaný česnek a na kousky nakrájenou cibuli.
-
2
Nakonec přidáme světlou jíšku a polévku osolíme a okořeníme.