Vejce po panagjursku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 279.6 mg
  • Draslík 94.4 mg
  • Vláknina 37.4 mg
  • Vitamín A 37.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené a okyselené vodě uvaříme ztracená vejce.

  • 2

    Balkánský sýr ohřejeme ve vodní lázni.

  • 3

    Do středu talíře dáme horký sýr, na něj položíme vejce a vše zalijeme rozpuštěným máslem ochuceným paprikou.

Komentáře k receptu