Vejce po panagjursku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 19 g
- Sodík 554 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 279.6 mg
- Draslík 94.4 mg
- Vláknina 37.4 mg
- Vitamín A 37.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené a okyselené vodě uvaříme ztracená vejce.
-
2
Balkánský sýr ohřejeme ve vodní lázni.
-
3
Do středu talíře dáme horký sýr, na něj položíme vejce a vše zalijeme rozpuštěným máslem ochuceným paprikou.