Vejce se sýrem a žemlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 499.8 mg
  • Draslík 270.7 mg
  • Vláknina 1170 mg
  • Vitamín A 1170 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájené na nudličky osmažíme na polovině másla.

  • 2

    Zbylé máslo dáme na ohnivzdornou pánev, přidáme osolená vejce rozkvedlaná s mlékem, nastrouhaný sýr a osmažené žemle. Vše promícháme a necháme ztuhnout.

  • 3

    Podáváme v téže pánvi, zdobíme kolečky rajčat a petrželkou.

Komentáře k receptu