Holandské koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 58.34 g Olej stolní
  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5.5 šálek Hrozinky
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 436 mg
  • Vláknina 5986 mg
  • Vitamín A 5986 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí a vlažného mléka připravíme kvásek. Vykynutý vlijeme do osolené mouky, přidáme žloutky a vypracujeme těsto. Přidáme oloupané nastrouhané jablko a očištěné rozinky, zapracujeme a necháme kynout na dvojnásobek objemu.

  • 2

    Po vykynutí z těsta lžičkou vykrajujeme kousky, vkládáme je do rozpáleného oleje a smažíme. Usmažené koblihy klademe na papírové ubrousky.

  • 3

    Podáváme horké, pocukrované.

Komentáře k receptu