Jablečný dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 102.1 mg
  • Vláknina 3599.2 mg
  • Vitamín A 3599.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru, sníh z bílků a nakonec mouku.

  • 2

    Těsto naplníme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Poklademe dílky oloupaných jablek tak, aby se překrývaly.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Horký dort pocukrujeme.

Komentáře k receptu