Bramborová polévka s kyselým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 699.4 mg
  • Vláknina 10172.8 mg
  • Vitamín A 10172.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí překrájíme na menší kousky, zalijeme vodou a přidáme sůl a koření.

  • 2

    Zvlášť na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru se zelím, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme, až jsou zelí i brambory měkké.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky (nebo škvarky).

Komentáře k receptu