Bramborová polévka játrová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Játra vepřová
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.75 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 175.6 mg
  • Draslík 400.9 mg
  • Vláknina 5072.3 mg
  • Vitamín A 5072.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra omyjeme, odblaníme a umeleme na strojku. Podusíme je na osmažené cibuli a polovině tuku.

  • 2

    Zalijeme vodou, zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.

  • 3

    Nakonec polévku okořeníme. Jako vložku podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.

Komentáře k receptu