Bramborová polévka játrová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 22 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 175.6 mg
- Draslík 400.9 mg
- Vláknina 5072.3 mg
- Vitamín A 5072.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme, odblaníme a umeleme na strojku. Podusíme je na osmažené cibuli a polovině tuku.
-
2
Zalijeme vodou, zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.
-
3
Nakonec polévku okořeníme. Jako vložku podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.