Dušená vepřová játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 97048 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 454.4 mg
- Draslík 734.7 mg
- Vláknina 7415.8 mg
- Vitamín A 7415.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky.
-
2
Očištěnou cibuli rozkrájenou na drobno osmahneme na sádle, přidáme nakrájená játra, opepříme a dle chuti okořeníme tlučeným kmínem. Za občasného míchání opečeme játra ve vlastní šťávě. Poté je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka.
-
3
Šťávu vydusíme na tuk, játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
-
4
Játra osolíme až když jsou hotová.
-
5
Jako přílohy podáváme rýži nebo brambory.