Vepřové ledvinky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřové ledvinky
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 97127 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 601 mg
  • Draslík 575.7 mg
  • Vláknina 5315.8 mg
  • Vitamín A 5315.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk, rozkrájíme na tenké plátky, omyjeme v několikeré studené vodě, osušíme a opečeme na cibuli. Poté je opepříme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme. Opět mírně podlijeme, osolíme a krátce povaříme.

  • 3

    Jako přílohu podáváme vařenou rýži a okurku.

Komentáře k receptu