Vepřové ledvinky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 9 g
- Sodík 97127 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 601 mg
- Draslík 575.7 mg
- Vláknina 5315.8 mg
- Vitamín A 5315.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk, rozkrájíme na tenké plátky, omyjeme v několikeré studené vodě, osušíme a opečeme na cibuli. Poté je opepříme, mírně podlijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme do měkka.
-
2
Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme. Opět mírně podlijeme, osolíme a krátce povaříme.
-
3
Jako přílohu podáváme vařenou rýži a okurku.