Vepřové ledvinky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 97201 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 812.6 mg
- Draslík 746.1 mg
- Vláknina 8265.8 mg
- Vitamín A 8265.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.
-
2
Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté k ledvinkám přidáme rozmíchaná osolená vejce (2 na osobu) a necháme trochu ztuhnout.
-
3
Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty a syrovou zeleninu na ozdobu.