Vepřové ledvinky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové ledvinky
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 97201 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 812.6 mg
  • Draslík 746.1 mg
  • Vláknina 8265.8 mg
  • Vitamín A 8265.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté k ledvinkám přidáme rozmíchaná osolená vejce (2 na osobu) a necháme trochu ztuhnout.

  • 3

    Jako přílohu podáváme opečené brambory, saláty a syrovou zeleninu na ozdobu.

Komentáře k receptu