Vepřové ledvinky (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 9 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 601 mg
- Draslík 468.2 mg
- Vláknina 916 mg
- Vitamín A 916 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.
-
2
Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté ledvinky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme, osolíme a chvilku povaříme.
-
3
Jakmile odstavíme z ohně, do šťávy přidáme opečené ledvinky, promícháme a ihned podáváme.
-
4
Jako přílohu podáváme vařenou rýži a sladkokyselé okurky.