Vepřové ledvinky (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřové ledvinky
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 601 mg
  • Draslík 468.2 mg
  • Vláknina 916 mg
  • Vitamín A 916 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky opatrně rozkrojíme, vykrojíme močovody a tuk. Poté je příčně rozkrojíme na plátky, které dobře vypereme v několikeré studené vodě a osušíme.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme na pánvi, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme osušené ledvinky, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je zprudka opékáme 3-4 minuty. Rychle se nám tak srazí a nepustí šťávu. Poté ledvinky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, mírně podlijeme, osolíme a chvilku povaříme.

  • 3

    Jakmile odstavíme z ohně, do šťávy přidáme opečené ledvinky, promícháme a ihned podáváme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme vařenou rýži a sladkokyselé okurky.

Komentáře k receptu