Karbanátky smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32005 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 2555 g
- Sodík 105498 mg
- Bílkoviny 2094 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9024.3 mg
- Draslík 36698.7 mg
- Vláknina 9001 mg
- Vitamín A 9001 mg
- Vitamín B6 48.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 125.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme drobně rozkrájenou cibuli a o něco později přidáme nasekanou petrželovou nať. Necháme vychladnout.
-
2
Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky či plátky a dvakrát umeleme současně i s namočenou a vymačkanou žemlí. Poté ke směsi přidáme osmaženou cibuli s natí. Vše osolíme, opepříme, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek. Směs řádně rozmícháme a na prkénku posypaném strouhanou houskou tvoříme přibližně stejně velké placičky (karbanátky). Karbanátky obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhané housce a usmažíme. Usmažené karbanátky odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Ozdobíme je dílky citrónu a plátky rajčete.
-
3
Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, dušené brambory, saláty, znojemské okurky, kapie.