Karbanátky smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 500 ks Vepřová plec
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 32005 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 2555 g
  • Sodík 105498 mg
  • Bílkoviny 2094 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9024.3 mg
  • Draslík 36698.7 mg
  • Vláknina 9001 mg
  • Vitamín A 9001 mg
  • Vitamín B6 48.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme drobně rozkrájenou cibuli a o něco později přidáme nasekanou petrželovou nať. Necháme vychladnout.

  • 2

    Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky či plátky a dvakrát umeleme současně i s namočenou a vymačkanou žemlí. Poté ke směsi přidáme osmaženou cibuli s natí. Vše osolíme, opepříme, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek. Směs řádně rozmícháme a na prkénku posypaném strouhanou houskou tvoříme přibližně stejně velké placičky (karbanátky). Karbanátky obalíme v rozšlehaných bílcích, ve strouhané housce a usmažíme. Usmažené karbanátky odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Ozdobíme je dílky citrónu a plátky rajčete.

  • 3

    Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, dušené brambory, saláty, znojemské okurky, kapie.

Komentáře k receptu