Polévka z jogurtu se zelím a masem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Slanina vepřová
- 150 g Vepřové maso libové
- 250 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Jogurt bílý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 0.5 l Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 19 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 234.3 mg
- Draslík 222.5 mg
- Vláknina 3239.8 mg
- Vitamín A 3239.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 950.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, maso nakrájené na kostky a překrájené zelí. Osolíme, opepříme a udusíme téměř doměkka.
-
2
Polévku zahustíme mlékem rozkvedlaným s moukou a povaříme. Nakonec přidáme jogurt rozmíchaný se žloutky a podle chuti přisolíme a opepříme.