Polévka z jogurtu se zelím a masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Slanina vepřová
  • 150 g Vepřové maso libové
  • 250 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 234.3 mg
  • Draslík 222.5 mg
  • Vláknina 3239.8 mg
  • Vitamín A 3239.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 950.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, maso nakrájené na kostky a překrájené zelí. Osolíme, opepříme a udusíme téměř doměkka.

  • 2

    Polévku zahustíme mlékem rozkvedlaným s moukou a povaříme. Nakonec přidáme jogurt rozmíchaný se žloutky a podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře k receptu