Karbanátky dušené s hráškem
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Hrášek
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Slanina vepřová
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 38 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 226 mg
- Draslík 548.2 mg
- Vláknina 4347.9 mg
- Vitamín A 4347.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso rozkrájené na kostky dvakrát umeleme se žemlemi namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme slaninu rozkrájenou na drobno, okořeníme, osolíme a vmícháme rozšlehaná vejce. Směs řádně rozmícháme a pokud je třeba, přisypeme strouhanou housku. Necháme chvilku odstát.
-
2
Poté vytvoříme stejně velké karbanátky a opečeme je po obou stranách na rozehřátém sádle. Opečené karbanátky uložíme někde na teple.
-
3
V tuku, který zbyl po opékání, zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme do hladké omáčky. Poté do omáčky přidáme karbanátky a dusíme půl hodiny.
-
4
Na samý závěr dušení přidáme do omáčky hrášek.
-
5
Jako přílohy podáváme brambory a saláty.