Klopsy II
Suroviny
- 500 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 kávová lžička Sádlo škvařené
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Petržel - nať
- 0.5 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 0.2 l Víno bílé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 37 g
- Sodík 97013 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 1086.2 mg
- Vláknina 27971.4 mg
- Vitamín A 27971.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.
-
2
Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.
-
3
Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.
-
4
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a rozmícháme dohladka. Okořeníme, osolíme, omáčku zředíme vínem, přidáme do ní uvařené klopsy a pozvolna dusíme 10 minut. Poté přidáme sardelovou pastu.
-
5
Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme žloutky rozmíchané v troše studeného vývaru.
-
6
Jako přílohu podáváme suchou rýži nebo makaróny.