Klopsy II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.2 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 97013 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 1086.2 mg
  • Vláknina 27971.4 mg
  • Vitamín A 27971.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na menší kousky přes vlákno a dvakrát je semeleme.

  • 2

    Na lžíci sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a ihned z ohně odstavíme. Nať by nám jinak zežloutla.

  • 3

    Namleté maso osolíme, opepříme, přidáme vychladlou cibuli s natí, rozstrouhaný vláčný rohlík a řádně směs vypracujeme. Ze směsi utvoříme 8 válečků. Takto připravené klopsy uvaříme v kastrolu s menším množstvím osolené vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.

  • 4

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku a po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a rozmícháme dohladka. Okořeníme, osolíme, omáčku zředíme vínem, přidáme do ní uvařené klopsy a pozvolna dusíme 10 minut. Poté přidáme sardelovou pastu.

  • 5

    Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme žloutky rozmíchané v troše studeného vývaru.

  • 6

    Jako přílohu podáváme suchou rýži nebo makaróny.

Komentáře k receptu