Smažený parmský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 80 g Strouhanka
  • 500 g Telecí kýta
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 678.3 mg
  • Vláknina 5110 mg
  • Vitamín A 5110 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    Řízky namáčíme v rozšlehaných vejcích se strouhaným sýrem a zlehka obalujeme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji asi 6 minut.

  • 3

    Na talíři řízek ozdobíme plátkem citronu, rajčete a snítkou petržele.

Komentáře k receptu