Telecí maso s houbami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Olej stolní
  • 300 g Telecí plec
  • 100 g Houby nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1593 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 94 mg
  • Draslík 461.4 mg
  • Vláknina 3823.4 mg
  • Vitamín A 3823.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zaprášíme moukou, opražíme, přidáme máslo, podlijeme a povaříme.

  • 2

    K masu přidáme odkapané naložené houby, kyselou smetanu a nasekaný kopr. Vše prohřejeme.

  • 3

    Na talíři každou porci ozdobíme kapií nakrájenou na kolečka. Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu