Telecí maso s houbami a smetanou
Suroviny
- 30 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Olej stolní
- 300 g Telecí plec
- 100 g Houby nakládané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika sterilovaná
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.125 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1593 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 461.4 mg
- Vláknina 3823.4 mg
- Vitamín A 3823.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zaprášíme moukou, opražíme, přidáme máslo, podlijeme a povaříme.
-
2
K masu přidáme odkapané naložené houby, kyselou smetanu a nasekaný kopr. Vše prohřejeme.
-
3
Na talíři každou porci ozdobíme kapií nakrájenou na kolečka. Podáváme s bramborami.