Domažlické ragú na smetaně
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sádlo škvařené
- 400 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2359 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 159.4 mg
- Draslík 382.4 mg
- Vláknina 5594.9 mg
- Vitamín A 5594.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Opečeme je na zpěněné cibuli s paprikou, osolíme a udusíme.
-
2
Zahustíme opraženou moukou, povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
-
3
Okurky a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na kostičky a smícháme s hráškem. Na každou porci masa dáme kopeček nakrájené směsi.
-
4
Podáváme s rýží nebo s máslovými noky.