Domažlické ragú na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 2359 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 159.4 mg
  • Draslík 382.4 mg
  • Vláknina 5594.9 mg
  • Vitamín A 5594.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Opečeme je na zpěněné cibuli s paprikou, osolíme a udusíme.

  • 2

    Zahustíme opraženou moukou, povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.

  • 3

    Okurky a vejce uvařené natvrdo nakrájíme na kostičky a smícháme s hráškem. Na každou porci masa dáme kopeček nakrájené směsi.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s máslovými noky.

Komentáře k receptu