Karbanátky pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová plec
  • 250 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 218 mg
  • Draslík 465.1 mg
  • Vláknina 2479.3 mg
  • Vitamín A 2479.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Poté umeleme namočené a vymačkané žemle.

  • 2

    Očištěnou cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na lžičce másla a krátce s ní osmahneme i nakrájenou petrželovou nať. Cibuli s natí necháme vychladnout a poté ji přidáme k namletému masu.

  • 3

    Masovou směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou slaninu a ušlehaná vejce, 1-2 lžíce vody a řádně propracujeme.

  • 4

    Prkénko posypeme strouhanou houskou a ze směsi na něm vytvarujeme karbanátky.

  • 5

    V pekáči rozehřejeme sádlo, karbanátky na něm pečeme z počátku bez podlévání, později je mírně podlijeme. K samému konci pečení položíme na každý karbanátek půlku spařeného a oloupaného rajčete řeznou plochou nahoru. Oblou stranu mírně seřízneme, aby nám rajče po karbanátku nesjíždělo. Rajče osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a krátce opečeme.

Komentáře k receptu