Karbanátky pečené
Suroviny
- 250 g Vepřová plec
- 250 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Slanina vepřová
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 30 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 218 mg
- Draslík 465.1 mg
- Vláknina 2479.3 mg
- Vitamín A 2479.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, zbavíme šlach, nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Poté umeleme namočené a vymačkané žemle.
-
2
Očištěnou cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na lžičce másla a krátce s ní osmahneme i nakrájenou petrželovou nať. Cibuli s natí necháme vychladnout a poté ji přidáme k namletému masu.
-
3
Masovou směs okořeníme, osolíme, přidáme nakrájenou slaninu a ušlehaná vejce, 1-2 lžíce vody a řádně propracujeme.
-
4
Prkénko posypeme strouhanou houskou a ze směsi na něm vytvarujeme karbanátky.
-
5
V pekáči rozehřejeme sádlo, karbanátky na něm pečeme z počátku bez podlévání, později je mírně podlijeme. K samému konci pečení položíme na každý karbanátek půlku spařeného a oloupaného rajčete řeznou plochou nahoru. Oblou stranu mírně seřízneme, aby nám rajče po karbanátku nesjíždělo. Rajče osolíme, posypeme nasekaným česnekem a petrželovou natí a krátce opečeme.