Čevapčiči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42777 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 3053 g
- Sodík 107212 mg
- Bílkoviny 3554 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12702.5 mg
- Draslík 62958.4 mg
- Vláknina 5331.5 mg
- Vitamín A 5331.5 mg
- Vitamín B6 84.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 162.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, aby se nám lépe mlelo. Poté maso umeleme, osolíme, opepříme a řádně vypracujeme.
-
2
Prkénko posypeme hladkou moukou a ze směsi utvoříme váleček o průměru cca 5 cm. Poté váleček nakrájíme na dílky o velikosti zhruba 3 cm a z dílků uválíme šišky. Na povrchu šišek však nesmí být moc hladké mouky, neboť by nám tvořila nežádoucí kůrku.
-
3
Hotové šišky pečeme na pánvi mírně vymaštěné a stále obracíme.
-
4
Jako přílohu podáváme chléb, sekanou cibuli a hořčici.