Zapékané zelí s vepřovým masem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 589.8 mg
  • Vláknina 7150.3 mg
  • Vitamín A 7150.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso se solí a kořením udusíme na zpěněné cibuli.

  • 2

    Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě s kmínem. Žebra listů odstraníme.

  • 3

    V pekáčku vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Dno vyložíme zelnými listy, pokryjeme masem a polijeme smetanou. Vrstvy opakujeme, navrch musí být zelí. Stlačíme je, pomastíme a zalijeme zbylou smetanou.

  • 4

    Dáme do trouby rychle zapéci.

  • 5

    Podáváme s bramborami nebo s chlebem.

Komentáře k receptu