Kapr na paprice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 500 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 468.3 mg
  • Vláknina 2884.9 mg
  • Vitamín A 2884.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, necháme zpěnit a vložíme očištěné, osolené porce kapra obalené v mouce.

  • 2

    V troubě porce opečeme na povrchu, mírně podlijeme a na sporáku zvolna dusíme 15-20 minut. Přilijeme smetanu a prohřejeme.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme máslo a trochu citronové šťávy.

  • 4

    Podáváme s bramborami nebo s pečivem.

Komentáře k receptu