Filé zapékané s bramborami, vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Cibule
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 60 g Olej stolní
  • 10 g Pažitka
  • 400 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 386 mg
  • Draslík 467.6 mg
  • Vláknina 4504.8 mg
  • Vitamín A 4504.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na zpěněné cibuli.

  • 2

    Přidáme vařené brambory nakrájené na hranolky a polijeme tukem s cibulí od opékání. Filé i brambory opečeme, zalijeme vejci rozkvedlanými se smetanou a pažitkou a v mírně vyhřáté troubě necháme částečně srazit.

  • 3

    Potom pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu