Krupicový knedlík v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 19 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 302.2 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 2902 mg
- Vitamín A 2902 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupici zalijeme vlažným osoleným mlékem a necháme bobtnat asi 2 hodiny.
-
2
Potom přidáme žloutky, kypřicí prášek, nakrájenou osmaženou žemli a nakonec sníh z bílků. Těsto zlehka zamícháme, zabalíme do mokrého ubrousku a vložíme do vařící vody.
-
3
Po chvilce varu zmírníme plamen, aby krupice zvolna bobtnala. Vaříme asi 40 minut.
-
4
Podáváme k pečením a ke zvěřině.