Zapečené těstoviny se sýrem
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Tuk
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 300 g Těstoviny čtyřvaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.25 l Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 32 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 319.3 mg
- Draslík 98.8 mg
- Vláknina 464.4 mg
- Vitamín A 464.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme a promícháme s částí sýru nakrájeného na kostky.
-
2
Zbylý sýr nastrouháme, těstoviny okořeníme muškátovým oříškem a petrželkou a nakonec přidáme sníh z bílků. Vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. V troubě zahřejeme a zalijeme mlékem rozšlehaným se žloutky a zakapeme kečupem.
-
3
Před dokončením zapékání posypeme pokrm sýrem a pokapeme tukem.
-
4
Podáváme se špenátem nebo se zeleninovými saláty.