Šumavské rizoto se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 26 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 30.6 mg
- Draslík 685 mg
- Vláknina 12880.2 mg
- Vitamín A 12880.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.
-
2
Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.
-
3
Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.