Šumavské rizoto se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 320 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Houby čerstvé
  • 40 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 685 mg
  • Vláknina 12880.2 mg
  • Vitamín A 12880.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu s osmaženou cibulí, osolíme a přidáme koření. Po vydušení šťávy podlijeme vařící vodou a dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Potom přidáme spařenou a opraženou rýži, osolíme a zalijeme vařící vodou (nebo vývarem). Dusíme doměkka asi 20-30 minut.

  • 3

    Rýži porcujeme do šálků a po vyklopení posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme hlavičkami dušených hub.

Komentáře k receptu