Brněnské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1816 kcal
- Sacharidy 253 g
- Tuky 58 g
- Sodík 97901 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 228.7 mg
- Draslík 779.3 mg
- Vláknina 26785 mg
- Vitamín A 26785 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou otřeme řízky, odblaníme, lehce naklepeme a osolíme.
-
2
Na kousku másla opečeme šunku drobně nakrájenou, přidáme hrášek a jedno vejce. Směs osolíme a necháme zhoustnout.
-
3
Hotovou směsí potřeme připravené řízky, přehneme je v půli (jako omelety), sepneme párátkem nebo svážeme nití. Poté je obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s bílkem a strouhané housce.
-
4
V kastrole rozehřejeme vysokou vrstvu tuku a řízky v něm osmažíme. Usmažené řízky odkládáme na ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
-
5
Před podáváním řízky pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu a pokrájenými rajčaty.
-
6
Jako přílohy podáváme smažené brambory a saláty nebo brambory vařené a posypané petrželovou natí.