Vepřové řízky smažené ve vaječném těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 43 g
- Sodík 97055 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 213.4 mg
- Draslík 427.4 mg
- Vláknina 1279.5 mg
- Vitamín A 1279.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.
-
2
V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
-
3
Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
-
4
Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je okapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
-
5
Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory, bramborovou kaši, zeleninové saláty, grilovaná rajčata.