Vepřové řízky smažené ve vaječném těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Vepřová kýta
  • 1 ks Sodovka
  • 3 polévková lžíce Hrášek
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 97055 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 213.4 mg
  • Draslík 427.4 mg
  • Vláknina 1279.5 mg
  • Vitamín A 1279.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.

  • 3

    Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.

  • 4

    Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je okapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  • 5

    Jako přílohy podáváme dušenou zeleninu, brambory, bramborovou kaši, zeleninové saláty, grilovaná rajčata.

Komentáře k receptu