Vepřové řízky smažené ve vaječném obalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 4 ks Vepřová kýta
  • 1 hrst Hrášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1405 kcal
  • Sacharidy 184 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 97049 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 274.8 mg
  • Draslík 428.5 mg
  • Vláknina 16387.5 mg
  • Vitamín A 16387.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce, osolíme a vmícháme nahrubo nasekaný hrášek.

  • 3

    Řízky obalíme v mouce, ve směsi vajec s hráškem a hned klademe do rozehřátého tuku. Pánví pohneme, aby se tuk přelil přes řízky. Smažíme je na mírném plameni, aby se dobře prosmažily a tuk se nepřipaloval.

Komentáře k receptu