Vepřové řízky smažené ve vaječném obalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1405 kcal
- Sacharidy 184 g
- Tuky 48 g
- Sodík 97049 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 274.8 mg
- Draslík 428.5 mg
- Vláknina 16387.5 mg
- Vitamín A 16387.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme.
-
2
V misce rozšleháme vejce, osolíme a vmícháme nahrubo nasekaný hrášek.
-
3
Řízky obalíme v mouce, ve směsi vajec s hráškem a hned klademe do rozehřátého tuku. Pánví pohneme, aby se tuk přelil přes řízky. Smažíme je na mírném plameni, aby se dobře prosmažily a tuk se nepřipaloval.