Vepřové řízky nebo kotlety smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1686 kcal
- Sacharidy 254 g
- Tuky 46 g
- Sodík 97880 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 218.4 mg
- Draslík 563.1 mg
- Vláknina 20350 mg
- Vitamín A 20350 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.
-
2
Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.
-
3
Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, hrášek s máslem nebo zeleninové saláty.