Vepřové kotlety jako minutka s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1225 kcal
- Sacharidy 208 g
- Tuky 19 g
- Sodík 96986 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 75.2 mg
- Draslík 688.5 mg
- Vláknina 22155 mg
- Vitamín A 22155 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
-
3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěný pórek rozkrájíme na proužky podusíme, na másle spolu s hrubě nakrájeným česnekem. Poté pórek přidáme ke šťávě a vše krátce povaříme.
-
4
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.