Vepřové kotlety jako minutka s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1118 kcal
- Sacharidy 188 g
- Tuky 16 g
- Sodík 96953 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 436.5 mg
- Vláknina 17543.5 mg
- Vitamín A 17543.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
-
3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na másle a smícháme s trochou hořčice anebo rajčatového protlaku. Přidáme ke šťávě a vše krátce povaříme.
-
4
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.