Vepřové kotlety jako minutka se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
- Sacharidy 191 g
- Tuky 19 g
- Sodík 96963 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 75.2 mg
- Draslík 1158.5 mg
- Vláknina 20750 mg
- Vitamín A 20750 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
-
3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu. Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Žampióny nakrájené na plátky podusíme spolu s nakrájenou petrželovou natí na másle a přidáme ke šťávě. Vše krátce povaříme.
-
4
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.