Vepřové kotlety jako minutka s paprikami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1574 kcal
- Sacharidy 188 g
- Tuky 68 g
- Sodík 96954 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 146.9 mg
- Draslík 576.4 mg
- Vláknina 17190 mg
- Vitamín A 17190 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, na okrajích nařízneme, uvolníme maso od kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme po obou stranách 3-4 minuty.
-
3
Hotové kotlety dáme na nahřátou mísu.
-
4
Šťávu od opékání zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme několika lžícemi vývaru. Přidáme 2 očištěné, na kroužky nakrájené papriky a tři oloupaná a nakrájená rajčata podušená na másle. Vše společně mírně povaříme.
-
5
Pokud použijeme na opékání olej místo sádla, slijeme ho po opečení kotlet a nahradíme ho kouskem másla.