Vepřové kotlety se zeleninou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 4 ks Zelí hlávkové bílé
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Glutasol
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1197 kcal
- Sacharidy 201 g
- Tuky 17 g
- Sodík 97621 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 832.7 mg
- Vláknina 22800 mg
- Vitamín A 22800 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli nakrájíme na kroužky, podusíme na lžíci oleje. Papriky omyjeme, očistíme od semínek, nakrájíme na kroužky a spařené rozkrájené zelné listy přidáme k cibuli. Směs opepříme, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy. Zeleninu poté rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zamícháme dvě lžičky kečupu a do druhé poloviny půl lžičky worcesterské omáčky.
-
2
Vlhkou utěrkou otřeme kotlety, na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozehřejeme druhou část oleje a kotlety na něm opečeme po obou stranách zhruba 3 minuty.
-
3
Opečené kotlety srovnáme na horkou mísu, obložíme zeleninovou směsí a přelijeme šťávou, kterou připravíme tak, že do tuku od opékání kotlet přelijeme třemi lžícemi vývaru a krátce povaříme.
-
4
Jako přílohu podáváme suchou rýži.