Vepřové kotlety s okurkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2809 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 266 g
- Sodík 100964 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 212.3 mg
- Draslík 566.7 mg
- Vláknina 12229.2 mg
- Vitamín A 12229.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava omáčky :
-
2
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme a povaříme. Poté přimícháme hořčici, okurku nakrájenou na drobné kousky, přisolíme a mírně povaříme.
-
3
Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, nařízneme na okrajích a u kosti, naklepeme, osolíme, potřeme olejem a obalíme ve strouhané housce.
-
4
Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme na každé straně 3 minuty.