Vepřové kotlety s okurkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Olej stolní
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2809 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 266 g
  • Sodík 100964 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 566.7 mg
  • Vláknina 12229.2 mg
  • Vitamín A 12229.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava omáčky :

  • 2

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme a povaříme. Poté přimícháme hořčici, okurku nakrájenou na drobné kousky, přisolíme a mírně povaříme.

  • 3

    Vlhkou utěrkou kotlety otřeme, nařízneme na okrajích a u kosti, naklepeme, osolíme, potřeme olejem a obalíme ve strouhané housce.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety opečeme na každé straně 3 minuty.

Komentáře k receptu