Vepřové řízky se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 750 ks Vepřová plec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 ks Pepř bílý celý
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 47838 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 3803 g
  • Sodík 109774 mg
  • Bílkoviny 3141 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 13349.2 mg
  • Draslík 55585 mg
  • Vláknina 44013.8 mg
  • Vitamín A 44013.8 mg
  • Vitamín B6 73.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 216.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 203.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odkrojíme všechno sádlo a maso nakrájíme na plátky přes vlákno a osolíme.

  • 2

    Jednu lžíci rozkrájeného sádla rozškvaříme spolu se lžící slaniny, přidáme kořenovou zeleninu a po chvilce nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka opečeme po obou stranách. Poté podlijeme mírně maso, přidáme koření. Maso dáme poté do trouby a dopečeme.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy. Nescezenou šťávu přilijeme do hrnku ke smetaně rozmíchané s moukou a povaříme za stálého míchání. Hotovou omáčku procedíme do kastrolu, přidáme do ni dvě očištěné a na kolečka rozkrájené cibule, omyté a semen zbavené papriky. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do omáčky oloupaná rozkrájená rajčata a jen krátce povaříme, aby rajčata zůstala v kouscích.

  • 4

    Na samý závěr přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.

  • 5

    Jako přílohy podáváme knedlíky, noky, rýži nebo špagety.

Komentáře k receptu