Vepřové řízky se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 3 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 750 ks Vepřová plec
- 4 ks Pepř černý celý
- 3 ks Pepř bílý celý
- 4 ks Paprika zelená
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Slanina vepřová
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47838 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 3803 g
- Sodík 109774 mg
- Bílkoviny 3141 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 13349.2 mg
- Draslík 55585 mg
- Vláknina 44013.8 mg
- Vitamín A 44013.8 mg
- Vitamín B6 73.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 216.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 203.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, odkrojíme všechno sádlo a maso nakrájíme na plátky přes vlákno a osolíme.
-
2
Jednu lžíci rozkrájeného sádla rozškvaříme spolu se lžící slaniny, přidáme kořenovou zeleninu a po chvilce nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Přidáme maso a zprudka opečeme po obou stranách. Poté podlijeme mírně maso, přidáme koření. Maso dáme poté do trouby a dopečeme.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy. Nescezenou šťávu přilijeme do hrnku ke smetaně rozmíchané s moukou a povaříme za stálého míchání. Hotovou omáčku procedíme do kastrolu, přidáme do ni dvě očištěné a na kolečka rozkrájené cibule, omyté a semen zbavené papriky. Jakmile je zelenina měkká, přidáme do omáčky oloupaná rozkrájená rajčata a jen krátce povaříme, aby rajčata zůstala v kouscích.
-
4
Na samý závěr přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.
-
5
Jako přílohy podáváme knedlíky, noky, rýži nebo špagety.