Kapustová polévka s vepřovým kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1156 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 1285 mg
- Vláknina 3882.5 mg
- Vitamín A 3882.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme metlou, přidáme pepř, třený česnek a vaříme asi 3/4 hodiny za občasného míchání.
-
2
V jiném hrnci uvaříme koleno a zvlášť kapustu.
-
3
Ke konci varu slijeme oba vývary a polévku přecedíme přes hustý cedník.
-
4
Osmahneme nakrájenou cibuli na rozpuštěné slanině. Pak ji přidáme do procezené polévky, ochutíme majoránkou a krátce povaříme. Dle chuti přisolíme.
-
5
Kapustu nakrájíme na nudličky, koleno obereme od kosti, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky.