Šumavská uzená pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Uzená vepřová krkovička
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 špetka Kmín celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 23.2 mg
  • Vláknina 466 mg
  • Vitamín A 466 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme česnek se solí a potřeme jím krkovičku.

  • 2

    Nakrájíme na jemno cibuli, dáme do pekáčku s tukem, lehce osmahneme s krkovičkou, pak podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.

  • 3

    Během pečení maso občas obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou, dle potřeby přilijeme trochu vařící vody.

  • 4

    Po upečení vyjmeme krkovičku z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout na tuk a lehce zaprášíme moukou. Osmahneme a přilijeme malé množství vody, aby nám vznikla řidší šťávička. Chvilku povaříme, přecedíme přes jemný cedník a znovu vaříme na malém plameni, až se tuk ve šťávě objeví na povrchu.

Komentáře k receptu