Vepřové řízky s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Sůl
  • 3 ks Pórek
  • 4 ks Vepřová kýta
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 97003 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 71.2 mg
  • Draslík 837.5 mg
  • Vláknina 9555 mg
  • Vitamín A 9555 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pórků odkrojíme zelené listy (můžeme je použít třeba do polévky), bílé středy řádně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou a poté rozkrájíme na šikmé proužky. Rozkrájené osolené pórky podusíme na másle, přidáme hrubě rozsekané stroužky česneku a jakmile bude pórek měkký, zahustíme jej lžičkou bramborové moučky rozmíchané ve lžíci vody.

  • 2

    Utěrkou otřeme řízky, naklepeme, rozkrájíme na úzké proužky, osolíme a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji na pánvi zhruba 3 minuty.

  • 3

    Opečené maso poté přidáme k hotovému pórku, řádně zamícháme a ihned podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu