Vepřové řízky s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 20 g
- Sodík 97003 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 71.2 mg
- Draslík 837.5 mg
- Vláknina 9555 mg
- Vitamín A 9555 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pórků odkrojíme zelené listy (můžeme je použít třeba do polévky), bílé středy řádně očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou a poté rozkrájíme na šikmé proužky. Rozkrájené osolené pórky podusíme na másle, přidáme hrubě rozsekané stroužky česneku a jakmile bude pórek měkký, zahustíme jej lžičkou bramborové moučky rozmíchané ve lžíci vody.
-
2
Utěrkou otřeme řízky, naklepeme, rozkrájíme na úzké proužky, osolíme a za stálého míchání opečeme v rozehřátém oleji na pánvi zhruba 3 minuty.
-
3
Opečené maso poté přidáme k hotovému pórku, řádně zamícháme a ihned podáváme s vařenou rýží.