Vepřové kotlety se žampióny
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Špagety, Makarony
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Muškátový oříšek
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 28 g
- Sodík 97163 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 276.3 mg
- Draslík 610.2 mg
- Vláknina 5113.5 mg
- Vitamín A 5113.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, zcedíme je a necháme okapat.
-
2
Očištěnou a na jemno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme moukou, uděláme světlou jíšku. Poté zalijeme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Omáčku odstavíme z ohně, přimícháme žloutky, okořeníme, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a uvařené špagety.
-
3
Vymastíme zapékací mísu a dáme do ní směs.
-
4
Kotlety otřeme vlhkou utěrkou, nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po obou stranách 3 minuty. Opečené kotlety položíme na směs v zapékací míse. V tuku po kotletách opečeme rozkrájené a osolené žampióny posypané nasekanou petrželovou natí. Přidáme 3 lžíce horké vody a mírně povaříme. Opečené žampióny i se šťávou polijeme směs i kotlety v zapékací míse, povrch posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct na 20 minut.
-
5
Jako přílohy jsou vhodné saláty.