Vepřové kotlety se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Strouhanka
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 0.1 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 97236 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 152.5 mg
  • Draslík 418.8 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kotlety otřeme vlhko utěrkou, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Zapékací mísu silně vymastíme máslem, naklademe do ní kotlety, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme strouhaným sýrem se stejným množstvím strouhané housky a dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut.

  • 3

    Poté kotlety podlijeme červeným vínem a krátce zapečeme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme vařenou rýži anebo saláty.

Komentáře k receptu