Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1127 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 96957 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 738.8 mg
  • Vláknina 18941 mg
  • Vitamín A 18941 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety očistíme, u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Okurku očistíme, oloupeme, lžičkou vyškrábeme semena a dřeň nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Rajčata spaříme, přelijeme studenou vodou, oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a dřeň se semeny vymačkáme do hrnečku.

  • 4

    Sádlo rozehřejeme na pánvi a kotlety opečeme po obou stranách 3-4 minuty. Opečené poté vložíme do jiné nádoby a dáme na páru.

  • 5

    Do šťávy po opékání dáme připravenou zeleninu, osolíme a přelijeme procezeno šťávou z rajčat.

  • 6

    Jakmile bude okurka měkká, přelijeme zeleninou kotlety a podáváme.

  • 7

    Jako přílohy je vhodný bílý chléb anebo rýže.

Komentáře k receptu