Sázená vejce se žampionovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 22 g
- Sodík 645 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 496.1 mg
- Draslík 1017 mg
- Vláknina 8056.3 mg
- Vitamín A 8056.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nakrájíme a osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje.
-
2
Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, dle chuti sůl, pepř, bobkový list a necháme dusit do změknutí rajčat a zhoustnutí.
-
3
V troubě opečeme na sucho plátky veky, potřeme je česnekem a poklademe čerstvě zhotovenými sázenými vejci.
-
4
Na talířích obložíme žampionovou směsí a ozdobíme petrželkou.