Sázená vejce se žampionovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Veka
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 645 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 496.1 mg
  • Draslík 1017 mg
  • Vláknina 8056.3 mg
  • Vitamín A 8056.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nakrájíme a osmažíme asi 3 minuty na 2 lžících oleje.

  • 2

    Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, dle chuti sůl, pepř, bobkový list a necháme dusit do změknutí rajčat a zhoustnutí.

  • 3

    V troubě opečeme na sucho plátky veky, potřeme je česnekem a poklademe čerstvě zhotovenými sázenými vejci.

  • 4

    Na talířích obložíme žampionovou směsí a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu